Havířovská cena 2023

Tentokrát jsme na začátku podzimní sezóny nemuseli na první závody dlouho čekat. Dalo by se říct, že jsme ani nestihli téměř nic natrénovat. U některých to byly možná jen dva tréninky. Ambice tedy nebyly vysoké a ani jsme moc nepočítali s osobními rekordy. Navíc to byly první závody, kdy s námi nejela naše nejlepší plavkyně a sběratelka medailí Valerie Juráčková. Závody byly i docela dobře obsazené, přijel velice silný Zlín, Svitavy a další. Takže jsme ani moc neočekávali umístění na stupních vítězů.

Opak byl však pravdou. Valerii plně zastoupila Eva Müllerová a naše už zkušená mladá naděje Rozálie Pospíšilová. Obě holky si zaplavaly nové osobáky a navíc se jim podařilo získat cenné kovy. Eva stříbro na 100M a dvě krásná čtvrtá místa. Rozy pak jedno druhé a jedno třetí místo. Standardně se nám pak dařilo na ženské prsařské padesátce, kde se podařilo Terezce Seberové obsadit v novém osobním rekordu třetí místo a holky Číberovy hned za ní braly páté a šesté místo. Osobních rekordů nakonec padlo mnoho, snad každý si nějaký zaplaval. Nejvíce se posunul Tonda Galač, který si vylepšil všechny časy a některé opravdu o hodně! Je vidět, že na trénincích zabral. Taky náš nejmladší benjamínek Kryštof Kovář, který byl vůbec nejmladším účastníkem závodů a přesto se v konkurenci starších závodníků neztratil. Na prsové trati obsadil dokonce skvělou sedmou příčku 😊.

Pochvalu, ale zaslouží všichni, protože všichni bojovali statečně a každý měl nějaké to umístění v desítce. Měli jsme opravdu hodně čtvrtých, pátých a šestých míst, což znamená, že se stále držíme mezi nejlepšími. Všechny výsledky si můžete podrobně prohlédnout v přílohách.

Nyní máme čtrnáct dní na to, abychom rychle naplavali nějaké kilometry a mohli si už v pátek 29.9. na Velké ceně Kopřivnice opět vylepšit své časy a možná i získat další cenné kovy.

Ještě bych se chtěl vrátit k Valerii Juráčkové o které jsem psal výše a která je již členkou Klubu plaveckých sportů Ostrava. Valerii jsme jako velice talentované plavkyni umožnili přestup k profesionálnímu klubu, kde bude mít ve věku ve kterém se již nachází lepší podmínky k tomu, aby se mohla posunout k top plavecké špičce. Doufejme, že této příležitosti využije a zvládne i všechny těžké překážky, které na své cestě bude muset překonat. Budeme jí moc držet palce a těšit se na její úspěchy.

Jan Holanik a Jana Pavlisková

Výsledky

Výsledky klubů

Fotogalerie