44. ročník ceny Krnovska

Celkem 320 závodníků z 18 klubů se účastnilo, již 44. ročníku Ceny Krnovska. Na atraktivní závody do předhůří Jeseníků zavítaly opět silné kluby jako jsou KPSOs, PKNJ, ale také velice silná a početná Kometa Brno, nebo také USK Praha. A jelikož kategorií bylo dost, počet rozplaveb v každé z nich byl omezen v průměru na čtyři. O to výše tak byly postaveny stupně nejvyšší a jelikož naše mladá naděje Rozálie Pospíšilová byla tentokrát v kategorii nejmladší, nevezeme ze závodů žádnou medaili. To ale neznamená, že jsme nebyli úspěšní! Tyto závody byly zaměřeny na vylepšování našich výkonů a tento cíl jsme splnili doslova nadprůměrně. Z 39 startů, 28 osobních rekordů!! To tady už dlouho nebylo. A mimo to i několik umístění v top deset. Eva Müllerová dokonce 3x šestá, Tom Mikuš jednou šestý a Veronika Stratilová sedmá. To je jen krátký výčet našich dobrých výsledků. Vše si můžete důkladně prohlédnout v přiložených souborech a fotky v galerii. Velká pochvala našim smíšeným týmovým štafetám, protože ve velké konkurenci zabojovali a na 4x 50 OPZ vybojovali skvělé sedmé místo v konkurenci 23 družstev. V kraulové štafetě obsadili také velice skvělou 10 příčku.

Velkou pochvalu si také zaslouží pořadatelé závodů za skvěle zvládnutou akci, která měla spád a neměla žádné zbytečné prostoje. Měla skvělou domáckou atmosféru a přesto byla profesionálně zvládnutá. Ani o polední pauze jsme se nenudili, jelikož se zde tradičně konal závod dálkových plavců na 5 km. V minulosti jsme zde byli svědky českého rekordu, který zaplaval Jan Micka. Také letos jsme se jednoho českého rekordu dočkali, kdy se o překonání rekordu třináctiletých žáků v této disciplíně postaral kopřivnický Jiří Zátopek.

Závěrem děkuji také všem našim trenérům za dobrou práci s jejich svěřenci, výsledky jsou toho důkazem. A celému vedení a zbytku týmu POFM za podporu.

Jan Holanik

Výsledky

Výsledky klubů

Fotogalerie