Velká cena Kopřivnice 2023

Velká cena Kopřivnice přiláká každý rok spoustu kvalitních plavců, a to nejen z české republiky. Letos přijeli Poláci a také Slováci. Výsledkem tak velkého zájmu kvalitních plavců i z řad českých reprezentantů (Tobias Kern, Jan Jakub Krischke, Samuel Hübsher a další) bylo jen pět našich přijatých plavců. Medailemi se hodnotí vždy nejlepší tři v každé kategorii a jako hlavní závod je zde vypsaná stovka polohovka, kde vítěz ženské i mužské části získává krásný putovní pohár. Letos si jej odvezli domů oba obhájci loňských vítězství Vanda Švidrnochová z Ostravy a Filip Jakubec ze Vsetína, oba čeští juniorští reprezentanti. Dále se pak hodnotí nejlepší bodové výkony v každé kategorii a tam jsme i přes tuto velkou konkurenci dokázali získat nádherný bronzový pohár. O tento výsledek se postarala Rozálie Pospíšilová výkonem 245 bodů za čas 36,62 na 50m VZ.

Ostatní naši plavci si nevedli taky zle, kdy se o nejlepší výsledek v jednotlivých kategoriích postarala Eva Müllerová, která si vyplavala na těžké trati 400 PZ parádní čtvrté místo. Evička se vešla ještě třikrát do desítky a vylepšila si tři osobní rekordy.

Honza Gola krásné šesté a sedmé místo a jeden osobní rekord. Tomáš Mikuš dvě šestá místa a tři osobní rekordy. Lukáš Wrubel dvakrát v desítce a dva osobní rekordy. A naše nejmladší a jedna z mála z ročníku 2013, které se vůbec na tyto závody podařilo kvalifikovat, jedenkrát v desítce a z pěti startů čtyři osobní maxima.

Super závody se super atmosférou jsou za námi, ale my se můžeme těšit už příští týden na Velkou cenu Krnova, kde budeme opět usilovat o další skvělé výsledky.

Jan Holanik

Výsledky

Bodové výkony jednotlivců

Výsledky klubů

Fotogalerie