1

Letní pohár ČR-10 letí-Kopřivnice a naše zlaté štafety!

Kačka královnou na královské trati Poháru ČR, dvorní dámy se daly také pozlatit!

Vrchol sezóny máme za sebou! A úspěšně, super úspěšně!

V sobotu 13. 6. odpoledne začal  poslední, nejprestižnější a finálový závod ročníku 2005 v plavání. Počasí přálo surfařům, a slunomilům, naši plavci i s početným doprovodem ale zamířili do kopřivnického bazénu, aby zakončili letošní letní závodní sezónu, dvoudenním mistrovským závodem.

Sítí okresních a oblastních kvalifikací se na zemský pohár probojovalo šest našich borců, kvarteto desetiletých žraločic Kačka Fuková, Verča Fránková, Míša Tůmová a Lucka Blahutová a dvojice mladých žraloků Martin Polach a Adam Andrle.

Kluci příjemně překvapili už samotnou kvalifikací na pohárový závod, konkurence nejlepších plavců z Moravy, Vysočiny a východních Čech se rozhodně nezalekli a o místa na sezónním žebříčku se řádně poprali. Adam se blýskl výkonem na trati 50P, kde časem 50,1s získal báječné 8. místo i svým neplánovaným startem na 50 VZ (kvalifikačním časem se zařadil mezi náhradníky a až po aktualizaci startovních listin postoupil do 1. rozplavby), kde v novém osobním rekordu 42,0s zaujal 29. příčku.  Martin v sobotu vybojoval  14. místo na 50 P a 22. na 50 VZ, v neděli skvělým zlepšením stylu na 100 VZ opravil svůj osobní rekord na hodnotu 1:29,0 s a obsadil krásné  17. místo. Kluci, paráda, vylepšíme taktiku a techniku ještě malinko a nejvyšší příčky nás neminou!

Holky se do nejprestižnějšího závodu obuly hezky zostra. Kačka Fuková na „královské“ trati 50 VZ zcela pokořila veškerou konkurenci a časem 32,3s a nejhodnotnějším výkonem celého pohárového závodu  „v ceně“ 372 FINA bodů zahájila naši výsledkovou žeň. Na individuálních tratích si během dvou finálových dnů vydobyla ještě skvělé stříbro na 100VZ a dva bronzy na distancích na 200 VZ a 200 OPZ. Na 100 OPZ přidala ještě čtvrté místo, parádní bilance!

Verunka Fránková si vylepšila své osobní rekordy na tratích 100 a 50 M na úroveň motýlkářských šampionek (1:32,7 na 100M a 40,7s na 50M) a jen pověstná chybějící kapička štěstí zapříčinila, že na obou tratích skončila těsně pod stupni vítězů na 5. a 4. místě. I v obou polohových disciplínách 100 a 200 m si skvěle zlepšila osobní rekordy a ukázala tak stále rostoucí úroveň výkonnosti.

Lucka Blahutová se konečně dočkala prolomení výsledkové smůly a vylepšenými výkony si na tratích 50P, 100 OPZ a 100P vybojovala v přítomné konkurenci úctyhodná 18., 24. a 20. místo.

Míša Tůmová si poprvé vyzkoušela jaké to je, když se prostě nedaří, i když je natrénováno, nechybí motivace ani zdraví. Na 50 VZ si přes urputnou snahu (nebo právě proto) vyplavala „až“ 17. místo, v náročné kraulové dvoustovce musela dokonce v průběhu závodu vzdát.  Ale protože „to alespoň zkusila“, tak rychle překonala pachuť neúspěchu, spravila si ji na 100 VZ solidním 1:23,7 časem a stala se pevným článkem našich veleúspěšných štafet.

Celý čtyřlístek našich plavkyň už na kvalifikačních závodech ukazoval, že „na to má“ a při vrcholném klání dokonale zúročil tréninkovou dřinu, souhru, psychickou odolnost a obětavost všech šampionek. Ano, naše štafeta 4×50 PZ v sestavě Kateřina Fuková – Lucie Blahutová – Veronika Fránková – Michaela Tůmová časem 2:51,9 získala zlato, stejně jako v závěrečné štafetě 4×50 VZ ve složení Tůmová – Fránková – Blahutová – Fuková za čas 2:31,8 a dokázala tak, že i plavci menších klubů umějí velmi razantně vystoupit ze stínu „plaveckých obrů“ a ukořistit trofeje nevyšší. Holky, jste nadvakrát zlaté, děkujeme a gratulujeme!

Velké poděkování patří všem trenérům a rodičům za skvělou práci, zázemí a pohodu. Moc si ceníme i nasazení Báry Tobolové, která přijela podpořit děti po náročné směně. Aniž tam plavaly její vlastní děti. Moc díky Báro! Moc si toho ceníme. Víc takových rodičů a úžasných lidí kolem nás.

Zní to trochu jako z pohádky, a tak raději dost, konec sezóny, pohov…prázdniny! Jupí!  A v září nanovo, s novým elánem a novými mokrými sny. 🙂

 

Malý příspěvek našich  fanoušků : Dojmyzpoharu

Naši milí plavci

Napsali o nás

 

Výsledky: Kopřivnice Letní pohár ČR – 10 letí  –   vysledky_po_klubech Letní pohár ČR 10 letí

Videa ze štafet 

 

 

Komentář(1)

  1. Jiřina Mrázková:

    Úžasný výsledek, obrovská gratulace!