XII. ročník závodů se opět vydařil :-)

Jarní XII. ročník plaveckých závodů dětí a mládeže se opět vydařil!

Na dopolední závod 30. 3. 2019 bylo nahlášeno 160 dětí. Už od rána se sjížděly děti z celého okolí Frýdku Místku. Přišly si zaplavat děti z Baby clubu Kenny, děti z bazénku Bobrovníky, někteří dojeli z Ostravy ze Sports teamu. Plavci z Brušperka také přijeli v hojném počtu. Nakonec závodilo 168 plavců.

Nejmladší účastníci bojovali, jak nejlépe uměli, s odhodláním a s vervou. Jejich fanoušci spolu se všemi přítomnými povzbuzovali každého závodníka potleskem. Atmosféra od ranních hodin byla náramná. Všichni přítomní, ale i vzácní hosté v hojném počtu fandili. Nadšení i údiv nad některými výkony byl nefalšovaný. Prostě vše běželo, jak na vodních drátkách.  V nejmladší skupině předplavců se utkalo 23 závodníků. Nejmenšímu účastníkovi Toníčkovi Blablovi byly tři roky. Neexistují limity, kdo si troufá a umí, jde do toho. 😊

Dopolední závod byl opět věnovaný všem, kteří zažívali svou plaveckou závodní premiéru. Bolení bříška, obavy, občas i slza se objevila, aby se vše nakonec proměnilo v přetavený zážitek z úspěchu. Někteří překvapili i sami sebe… skočili poprvé do rychlé vody a vybojovali cenné kovy… Mezi takové nováčky patřila i Terezka Seberová z Brušperka, Viktor Lang, nebo Švrček Lojzík, kteří bojovali v disciplíně 16 m prsa. Na trati 16 m Z překvapili Červinka Vojta, Chaloupka Matyáš, nebo Zapletal Petr.

Hlavní závod v disciplíně volný způsob bodoval Tvarůžka Tomáš a Vavrečka Jakub a vybojovali si své zlato. Hned v závěsu byl Ulrich Filip a Pišťák Samuel (2008). Mezi ročníky 2010 zlato získal Filip Hořava a stříbro ve stejné kategorii Tomášek Mikuš. V kategorii ženy ročník 2011 své zlato získala Valerie Juráčková, Veronika Žizková (2008), a Andrea Austová (2007). Zasloužené stříbro Savenko Kristýna (2007), Tkáčová Marie (2009) a Lednická Eliška (2011).

Velkou radost měli i plavci s postižením. Hynek Kmošťák si zažil své první zlato, Míša Ermanová nebo Horák Radim a mnozí další. Tito plavci uzavřeli dopolední program a potvrdili svou stále lepší kondici. Každoročně se připojují nové děti, které se nebojí si vyzkoušet trošku adrenalinu. Za tyto odvážné jsme také moc rádi, protože tím se plní naše společné krédo:

„Plavání je pro každého, neexistuje vyjímka … U nás může plavat každý!” 

Odpolední závod si užili závodní plavci. Na domácí půdě si závody tentokrát užili sportovci, kteří již tolik nemohou plavat. Nezapomněli na svůj tým a opět přišli.  Ať již pomoct s organizací, nebo jen tak upevnit přátelství. I to je ve sportu a v životě moc důležité. Čas si našli i někteří, kteří s námi začínali a oddíl pomáhali budovat. Dnes již mají své děti. Jsme moc rádi, že se stále potvrzuje to, že lidé se srdcem přes celé záda se rádi vracejí. Co člověk, to příběh…

Nejrychlejší časy odpoledního klání si v hlavním závodě vybojovala Míša Tůmová a Martin Polach. Srdečně gratulujeme! 😊 Martinovi přejeme, aby i nadále dával do plavání své celé já a byl spokojený v novém klubu, v KPS Ostrava.  Myslíme na tebe, i na všechny další, kteří jdete za svým snem!

Všem zúčastněným plavcům děkujeme za klidný průběh závodů a jedinečné zážitky.

Obrovské poděkování každému jednomu z Vás trenéři, parťáci, kteří jste přišli pomáhat a vytvořit tak ojedinělý den pro všechny děti a mládež. Bezchybný tým časomíry v čele s trenérem Petrem Hořavou a Honzou Holanikem zajistil přesnost a regulérnost. Náš služebně nejstarší trenér Radek Kodajek zajišťoval  klidové starty. Všem trenérkám našich akvabelek patří velký dík. Obětavé trenérky Marta Pitříková, Marcelka Malinová upekly zákusek, koláče, udělaly chlebíčky. Poděkování patří i trenérce Romance Lesňákové, která se postarala o celou osádku POFM, na jejíž guláš se těší nejeden mládežník!!! 🙂 Velké díky také patří Davčovi Austovi za perfektní technické zázemí, Filipu Hudečkovi, Tomovi Hrdinovi, Míšovi Černému a Šimonu Ličmanovi, kteří zodpovídali za správnost výsledků a vyhodnocovali celý den pořadí a umístění. Hance Austové, která vytvořila již za léta spolupráce vnitřní síť potřebných nutností, které jsou nedílnou součástí každých závodů. Diplomy, medaile, poháry, speciální ceny. Obrovské díky trenérce Zitě Drozdové, která zastoupila a úspěšně nás provedla celým sportovním dnem. Martině Nekardové, která pomáhala zařizovat mnohé ceny, dary, a v sobotní den byla indisponována. Martinovi Janákovi za profi foto dokumentaci. Nelze jmenovat již tolik početný tým, který každý svou trochou chtěl zpříjemnit náš sportovní den. Všem patří velké poděkování.

Děkujeme všem sponzorům za mnoho cen, které dětem vykouzlily na tváři zářivý úsměv.  Ať to byla společnost Frýda, Magistrát města Frýdku-Místku, Slezan, Konto bariéry, Hračky Paldusová, společnost LINK nebo mnoho cen od Vás rodičů a přátel mokrého sportu. Každá pastelka, plyšová drobnost nebo pletený medvídek vykouzlily radost, která přetrvá. Moc si vážíme  podpory Vás všech.

Za rok na viděnou u XIII. ročníku.

Fotogalerie dopoledne

Fotogalerie odpoledne

Záznam dopoledního vystoupení akvabel

Záznam odpoledního vystoupení akvabel