XXVIII. ročník Velké ceny Opava

Na první závody v letošním roce se konečně podařilo odjet poměrně velké výpravě, která nakonec čítala 13 dětí.

Někteří většinou z důvodu karantény nebo nějaké nemoci neměli možnost toho moc natrénovat, přesto musíme pochválit všechny děti. Všechny plavaly opravdu úžasně a padlo mnoho osobních rekordů. Některé byly až desetivteřinové, což je u padesátimetrových tratí něco nevídaného. Co se týče umístění tak opět rozhodovalo, kdo spadl do které kategorie. Ti starší v kategorii mají vždy výhodu a tak toho holky 2011 okamžitě využily a zaplavaly mnoho umístění do první desítky. Valerie Juráčková zaslouženě zvítězila na tratích 50Z, 50P a na 50VZ byla třetí. V součtu bodů za všechny disciplíny byla nejlepší a tak postupovala do finále na 100PZ z prvního místa. Veronika Stratilová jako šestá a tak jsme měli v tomto finále hned dvoje zastoupení. Valča pak v těžké bitvě první místo ve finále uhájila a Verča skvělým výkonem potvrdila, že si postoupit do finále rozhodně zasloužila. Jen těsně uteklo finále Klárce Kempné a Evě Müllerové.

Další úspěch si připsal Honza Gola, který se skvělým výkonem na 50P blýsknul 4 místem v kategorii a druhým v ročníku 2010. Opravdu se ctí se vypořádali se svými prvními závody Lukáš Wrubel a Terezka Seberová, která byla nejmladší z výpravy a na prsové padesátce byla z ročníku 2013 nejrychlejší.

Ale jak jsem již psal na začátku, uznání si zaslouží všichni plavci. Už to, že nás nepotkala žádná diskvalifikace je považováno za velký úspěch. Všem dětem gratulujeme k výsledkům a jsme rádi, že pilně trénují. Poděkování opět patří i trenérům, kteří vedou své svěřence a nemohou se závodů se prozatím zúčastnit.

Kompletní výsledky a výsledky po klubech si můžete prohlédnout v příloze. Několik fotek ve fotogalerii.

Trenéři Jan Holanik a Jana Pavlisková

Velké díky patří trenérům Jance i Honzovi za podporu plavců na závodech a koučink.

Střípky ze závodů 

Výsledky: vysledky

Výsledky_klubů