DROP CUP 2022

DROP CUP 2022 = závod všestrannosti. Ti mladší museli zvládnout všechny disciplíny po padesáti metrech + 100OPZ, ti starší čtyři stovky a pak volba 400VZ nebo 200OPZ. Jednotlivé disciplíny byly hodnoceny body, které se nakonec sečetly. Vyhodnocoval se celý pětiboj dohromady s vyhlašováním do 10 místa. Proto bylo důležité zejména nenechat se na žádnou z disciplín diskvalifikovat. To se podařilo všem našim holkám, které si vedly opravdu skvěle. Mají také naplaváno nejvíce závodních kilometrů a tak využily nasbírané zkušenosti a ve velké konkurenci ročníku 2011 zaplavaly velice kvalitní výsledky. Úplně nejvšestrannější plavkyní ročníku 2011 se stala naše Valerie Juráčková, která zvítězila v celkovém hodnocení s 1337 body. Krásné sedmé místo si vyplavala Klára Kempná a do desítky se ještě vešla Veronika Stratilová. Těsně za desítkou byla dvanáctá Eva Müllerová a devatenáctá Emma Stankovičová.

Bohužel se našim chlapcům nepodařilo napodobit děvčata. K vyhlašované desítce měl nejblíže Matěj Audy, který nakonec skončil na jedenáctém místě. Kdyby ovšem nepřišla diskvalifikace na prsové stovce stačilo by to v pohodě na šesté místo. Škoda, ale i tak se Matěj blýsknul suprovými osobáky a třetím místem na 200OPZ. Podobně byl na tom i při své premiéře Matyáš Berek, který skončil po jedné diskvalifikaci na děleném 13 místě. Tomáš Metz si po dlouhé době, kdy nezávodil musí zase zvykat zvládat závodní tlak a tak s jednou diskvalifikací nemohl pomýšlet na celkové lepší, než 19 místo. Ale ukázal, že rychlost má a zaplaval pár pěkných osobních rekordů. Bezchybně dokázal zaplavat Tom Mikuš, který si ve velké konkurenci ročníku 2010 zaplaval pěkné osobní rekordy a dosáhl na krásné 16 místo. Jediný kdo se odvážil pustit na kraulovou čtyřstovku byl Lukáš Wrubel. A nevedl si vůbec zle. V této disciplíně to stačilo na pěkné sedmé místo a v celkovém hodnocení skončil v ročníku 2009 na 13 místě. Honzík Gola ještě nebyl po nemoci úplně v pořádku což se ukázalo v tomto pětiboji jako hodně limitující. Honza se nakonec musel ze zdravotních důvodů odhlásit z 200OPZ a tak mu útěchou může být alespoň krásné 3 místo v jeho oblíbené prsové stovce.

A jelikož panovalo na Havířovském bazéně díky slunečnému počasí úmorné vedro, hodnotím tyto závody jako velice obtížné. O to více jsou výsledky všech našich plavců hodnotnější. Všem jim gratuluji a přeju další úspěchy, už na příštích závodech, kterými budou MOPŽ 6 až 7.5.2022 opět v Havířově.

Děkuji také všem trenérům, kteří se podílejí na tréninku našich plavců a rodičům za podporu svých ratolestí.

Jan Holanik

 

Tr. Honzovi i našim plavcům patří velké díky… !!! Děkujeme za výbornou reprezentaci.

 

Fotogalerie:

https://delfinifm.rajce.idnes.cz/DROP_CUP_2022/

Výsledky_DROP_CUP

Výsledky_klubů